Het begin 1946 - 1950

Schoenfabriek Blenzo opent haar deuren

Sinds 1938 is de heer Blankers bezig met schoenen, vanaf 1946 ontstaat Blenzo. Blenzo heeft sindsdien met haar schoenmerk “hartendiefjes” voor babyschoentjes grote bekendheid weten te verwerven.

Op 10 juni neemt Blenzo een nieuwe schoenfabriek in gebruik aan de Poolseweg 29 in Breda, Nederland.

Blenzo

Het gaat hard, Blenzo groeit

Schoenfabriek Blenzo verhuist naar Etten

belbzo ettenleur

Uitbreiding 1956

Opening Blenzo te Etten

Na een flinke verbouwing die de fabriek aan de Poolseweg in Breda verdubbelde groeide Blenzo ook hier weer snel uit. Er moest naar een nieuw bedrijfspand worden gezocht. De oplossing werd gevonden door op het industrieterrein in Etten Noord Brabant, een geheel nieuwe fabriek te bouwen.

De fabriek opende 23 juni 1956 haar deuren. Deze moderne fabriek had 7600 m2 oppervlakte en omvatte een leder- en fournituren magazijn, een stanzerij, een stikkerij,een grote fabricagehal, een finish afdeling en een ruim schoenen magazijn.

Ook was in het pand Blenzo haar eigen “rubberfabriek” te vinden, Blenzo vervaardigde eigen zolen.

Het is feest

1956, het jaar van de feestelijke opening. Heel Etten viert het feest mee. De burgemeester opende de fabriek waarna de priester de fabriek zegende. Vervolgens werd samen met de plaatselijke fanfare een kroon op de dag gezet.

blenzo
blenzo
A.p. Blankers Blenzo

Doorgeven 1994

A.P. Blankers geeft het stokje door

Na decennia van groei van de onderneming geeft in 1994 oprichter en directeur van Blenzo Schoenfabriek, A.P. Blankers het stokje door aan zijn zoons. Marco Blankers zet vanaf dat moment het succes van Blenzo voort.

Gevestigde naam in de Schoenenindustrie

Blenzo Schoenenfabriek bestaat 50 jaar

Blenzo verhuistnaar Hongarije - 2000

Met het sluiten van Blenzo verdwijnt de laatste pantoffelfabriek uit Nederland

Vanwege sterk stijgende productiekosten in Nederland gingen eind jaren 90 de gebroeders Blankers op zoek naar mogelijkheden om Blenzo als bedrijf klaar te maken voor een nieuwe toekomst. Na een haalbaarheidsonderzoek is eind jaren 90 besloten de fabriek compleet te verhuizen van Nederland naar Hongarije. Op 12.000 m2 Hongaarse grond is een nieuwe fabriek gebouwd en geopend eind 2000.

Blenzo naar Hongarije

Een nieuw avontuur

Blenzo sluit productiefaciliteit in Hongarije - 2020

Klaar voor de toekomst

Om de focus in de toekomst meer te richten op ontwikkeling en continuïteit door risicospreiding, is er besloten om de productiefaciliteit in Hongarije te sluiten. Hiervoor is de knowhow en zijn de productietools overgebracht naar verschillende schoenfabrieken in Europa en het Verre Oosten.

Op zoek naar jouw ideale Blenzo's?