Wij zijn Blenzo

Blenzo is van origine een Nederlands schoenmerk. Vader Blankers is direct na de Tweede Wereldoorlog gestart met Blenzo. In 1994 hebben zijn twee zoons Eric en Marco Blankers de zaak overgenomen en vanaf 2018 is Marco volledig eigenaar. Dit jaar bestaat Blenzo 75 jaar.

Blenzo pantoffels

Wie is Blenzo?

Blenzo is van origine een Nederlands schoenmerk. Opgericht door de heer Blankers in 1946 en uitgegroeid tot een onderneming van formaat met een in eigen beheer gebouwde productie faciliteit in Hongarije opererend onder de naam Blenzo Industries Hungary kft. De naam Blenzo is een afkorting van BLankers EN ZOnen. Marco Blankers voert de dagelijkse leiding. Hoofdzakelijke afzetmarkten zijn Noord- en Oost-Europese landen via midden en grote retailers.

Wat doet Blenzo?

Blenzo is een merk en staat jarenlang goed bekend om pasvorm en degelijkheid. Daarbij is de prijs / kwaliteitverhouding in balans. Naast pantoffels en muilen in allerlei uitvoeringen zoals fantasie stoffen, rib en leer voor dames, heren en kinderen maakt Blenzo ook schoenen voor de gezondheidszorg. De meeste van de artikelen zijn tevens geschikt om buiten te lopen.

Waar staat Blenzo voor?

Blenzo garandeert al jarenlang een continue gelijkblijvende kwaliteit en duurzaamheid. Consumenten weten dit en orders van klanten zijn daarom veelal repeatorders. Samen met de klant bedient Blenzo al meer dan 70 jaar de behoefte van de consument.

Onze uniek ontwikkelde zolen

De Blenzo kwaliteit

Onze fabriek

Onze productiefaciliteit in Hongarije

Met de mogelijkheden van de fabriek en goed opgeleide medewerkers als basis wordt in nauw overleg met de klant bepaald welke nieuwe producten er eventueel mogelijk zijn voor de toekomst. Het werken in teamverband is belangrijk, mensen voelen zich thuis bij Blenzo en werken er graag. Verloop is er nauwelijks. Blenzo hecht grote waarde aan kwaliteit.

Blenzo medewerkers

  • Marco Blankers
    Marco Blankers Owner
  • Eva Negrai
    Eva Negrai Plant Manager
  • Gabriella Csik
    Gabriella Csik Co Plant Manager

Op zoek naar jouw ideale Blenzo's?

Ontdek ruim 70 jaar aan historie!