Wij zijn Blenzo

Blenzo is van origine een Nederlands schoenmerk. Vader Blankers is direct na de Tweede Wereldoorlog in 1946 gestart met Blenzo. In 1994 hebben zijn twee zoons Eric en Marco Blankers de zaak overgenomen en vanaf 2018 is Marco volledig eigenaar.

Blenzo pantoffels

Wie is Blenzo?

Van origine een Nederlands schoenmerk. Opgericht door de heer Blankers in 1946 en uitgegroeid tot een onderneming van formaat. Na een lange periode van het in eigen beheer hebben van de productie zijn er vanaf 2020 diverse samenwerkingsverbanden aangegaan met vaste leveranciers binnen Europa en het Verre Oosten. De naam Blenzo is een afkorting van BLankers EN ZOnen. De zoon Marco Blankers voert de dagelijkse leiding. Hoofdzakelijke afzetmarkten zijn Noord- en Oost Europese landen.

Wat doet Blenzo?

Blenzo is een merk en staat jarenlang goed bekend om pasvorm en degelijkheid. Daarbij is de prijs / kwaliteitverhouding in balans. Naast pantoffels en muilen in allerlei uitvoeringen zoals fantasie stoffen, rib en leer voor dames en heren. De meeste van de artikelen zijn tevens geschikt om buiten te lopen.

Waar staat Blenzo voor?

Blenzo garandeert al jarenlang een continue gelijkblijvende kwaliteit en duurzaamheid. Consumenten weten dit en orders van klanten zijn daarom veelal repeatorders. Samen met de klant bedient Blenzo al meer dan 80 jaar de behoefte van de consument.

Onze uniek ontwikkelde zolen

De Blenzo kwaliteit

Hoe worden Blenzo's gemaakt?

Een kijkje in de fabriek!

Met de mogelijkheden van de fabriek en goed opgeleide medewerkers als basis wordt in nauw overleg met de klant bepaald welke nieuwe producten er eventueel mogelijk zijn voor de toekomst.

De directie

  • Marco Blankers
    Marco Blankers Owner

Op zoek naar jouw ideale Blenzo's?

Ontdek ruim 70 jaar aan historie!